• Zaterdagrit

  Zaterdagrit

 • Zaterdagles

  Zaterdagles

 • Daantje

  Daantje

 • Stafke

  Stafke

 • Jubileum

  Jubileum

  ©Richard
 • Sponsorspringen 2015

  Sponsorspringen

  2015

  ©Richard
 • Current
Lesaanbod

Paardrijlessen
Paardrijlessen

Wij bieden kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking een leuke en toegankelijke plaats om paard te rijden. Wij bieden rijlessen aan op ieder niveau.


Bij het aannemen van nieuwe ruiters hanteren wij een proefles, waarbij wij niveau en ontwikkeling van de ruiters vast kunnen stellen. Naar aanleiding hiervan wordt de ruiter ingedeeld in een vaste groep, op een vast tijdstip in de week. Afhankelijk van het niveau van de groep kan de les variëren van een stapritje te paard door het bos tot een volledige dressuur- of springles in de bak. Uitgangspunt hierbij is dat het algemeen welbevinden van de ruiter voorop staat en de volgende stap in de ontwikkeling pas genomen wordt wanneer de ruiter daaraan toe is.

Onderlinge wedstrijd
Onderlinge wedstrijd

"Lis Hartel" leerlingen hebben jaarlijks de mogelijkheid om een proefje te rijden. De ruiters worden dan door hun eigen instructeur ingedeeld naar rijniveau. De proefjes zijn vergelijkbaar met de F proefjes van de FNRS en worden verreden van niveau F1 tot en met F11. Wel kunnen de proefjes waar nodig door de instructeurs herschreven worden. Als alle ruiters gereden hebben komt de uitreiking. Iedereen krijgt dan zijn cijfers terug en als je gemiddeld een zes of hoger hebt gescoord op alle onderdelen krijg je een winstpunt. Je mag dan de volgende keer weer een moeilijker proefje rijden.


Ieder jaar zijn er één of twee dagen dat er een onderlinge wedstrijd wordt georganiseerd. Er doen dan meestal circa 70 ruiters mee op diverse niveaus. Een officiële jury beoordeelt de verrichtingen van de ruiters.

Ruiterkamp
Ruiterkamp

Ieder jaar terugkerend is ons ruiterkamp.


We gaan altijd twee weken in de zomervakantie en als we genoeg aanmeldingen ontvangen ook nog eens in de herfst op ruiterkamp. Dat doen we bij "De Eekwal" in Emmen. We laten dan onze eigen paarden thuis en gaan een volle week genieten van alle goede faciliteiten daar.


Het is altijd een grandioos feest waar we iedere dag gaan paardrijden, een dropping doen, lekker gaan winkelen, barbequeën en als het weer het toelaat ook nog eens gaan zwemmen!

V.P.G. Lis Hartel
Oude Arnhemse Bovenweg 3
3941 XM Doorn
T:0343521807
@:info@lishartel.nl
ING Driebergen NL46INGB0004116551
 
©MMXIII-MMXIX
..::barthos.nl | Lis Hartel::..
Openingstijden:
Maandag: 8:00 - 18:00
Dinsdag: 8:00 - 21:30
Woensdag: 8:00 - 17:00
Donderdag: 8:00 - 21:30
Vrijdag: 8:00 - 17:00
Zaterdag: 8:00 - 17:00
Zondag: Gesloten
Connect:
Facebook  YouTube