Rondleiding

Stallen en Zadelkamer

Lis Hartel beschikt over 18 stallen. De stallen zijn ruim zodat de paarden makkelijk kunnen draaien of kunnen liggen als zij daar behoefte aan hebben. Omdat paarden kuddedieren zijn, zijn de binnenstallen in twee rijen langs het gangpad geplaatst zodat de paarden elkaar kunnen zien. Ook zit er een rooster tussen de stallen, zodat de paarden contact met hun buurman of -vrouw kunnen hebben.

Aan de staldeur heeft ieder paard zijn eigen poetsspullen hangen. In de zadelkamer hangen de hoofdstellen en zadels overzichtelijk op naam, zodat deze makkelijk te vinden en op te ruimen zijn.

In de overzichtelijke zadelkamer van Lis Hartel zijn de zadels en hoofdstellen van ieder paard makkelijk te vinden.

Binnenbak

Lis Hartel heeft een binnenbak van 20 bij 40 meter met een kwaliteitsbodem. Bij elke bakletter hangt een passend plaatje, zoals een konijn bij de letter K. Hierdoor kan op verschillende manieren duidelijk gemaakt worden waar de ruiter naartoe moet sturen. Zowel het plafond van de binnenbak als deze letters en plaatjes beschikken over verlichting, zodat slechtziende ruiters goed overzicht hebben. Voor ruiters met een gehoorapparaat hebben we een ringleidingsysteem zodat zij de instructrice direct en duidelijk op hun gehoorapparaat horen. De binnenbak ligt aan de kantine, zodat alle ouders, vrijwilligers en andere geïnteresseerden vanuit een warme kantine naar de les kunnen kijken. Vanwege de coronacrisis is de kantine helaas momenteel gesloten. Hopelijk kunnen we hier binnenkort weer mensen verwelkomen.

 

Opstapperron en tillift

Is het voor jou niet handig om vanaf de grond op te stappen, dan hebben we een opstapperron. Deze is vanaf de voordeur bereikbaar met een rolstoel. Ook bevindt zich hier de tillift. Onze paarden zijn gewend om langs het opstapperron te staan en vinden het geen probleem dat ruiters vanaf deze verhoging of vanuit de lift op hun rug gaan zitten. 

Bossen

De manege grenst aan een bos, en daar zijn we dan ook veel te vinden. Hier kunnen we begeleide staplessen maken, maar ook ritten met meer gevorderde ruiters. Het is een mooie en rustige omgeving, waar zowel de paarden als de ruiters van genieten.

Vrije tijd voor het paard

Wij vinden het erg belangrijk dat onze paarden de tijd krijgen om ‘paard te zijn’. Daarom staan onze paarden dagelijks met elkaar buiten om met elkaar te kunnen spelen of kriebelen. Dit doen de paarden lekker in de buitenlucht in de buitenbak, of in een van onze paddocks.

Openingstijden

Maandag: 9:00 - 18:00
Dinsdag: 9:00 - 21:30
Woensdag: 9:00 - 21:30
Donderdag: 9:00 - 21:30
Vrijdag: 9:00 - 17:00
Zaterdag: 9:00 - 16:00
Zondag: 10:00 - 17:00

Contact

Manegeweg 1
3941 SP Doorn

Telefoon
0343 52 18 07

Wegens onze maatregels omtrent Corona zijn er minder mensen aanwezig op de manege waardoor we de telefoon niet altijd kunnen beantwoorden. Daarvoor verzoeken wij u om via de mail contact met ons op te nemen.
info@lishartel.nl

Overig

Algemene voorwaarden
Cookiebeleid

Lis Hartel 2021 ©

Website door: